9 Mart 2024 - TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez 15. Olağan Genel Kurul Konuşma Metni

Bağımsız ve gönüllülük esaslı yapısıyla bölgesel ve sektörel iş dünyası temsil örgütlerinin çatı kuruluşu olan TÜRKONFED’in 15. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Yönetim kurulu başkanlığına yeniden seçilen Süleyman Sönmez toplantıda yaptığı konuşmada, yüksek enflasyon ve refah üretmeyen büyümenin gelir dağılımında bozulmaya yol açtığına dikkat çekti.

Sönmez, “Anadolu’da bir söz vardır: ‘Komşun açken tok yatılmaz’. Ancak ülkemizde en zengin bölgenin en zengin yüzde 10'u ile en yoksul bölgenin en yoksul yüzde 10'u arasında 55 kat fark var. Yani gelir adaletsizliği alarm veriyor” dedi. Sönmez ayrıca, küresel sistemdeki değişimin fırsata çevrilmesi ve Türkiye’nin yeni bir kalkınma hamlesi başlatabilmesi için ekonomi, hukuk ve eğitimi kapsayan 7 maddelik bir yol haritası açıkladı. TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez'in konuşma metnine aşağıdaki ilgili link vasıtasıyla ulaşabilirsiniz.