18. Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri Sahiplerini Buldu

18. Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri Sahiplerini Buldu

İletişim sektöründe 47. yılını kutlayan Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından bu yıl 18.’si düzenlenen Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nde en başarılı projeler açıklandı. Törene, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan da katılarak, “Gündem Yönetimi” kategorisinde Sabancı Vakfı’na ödülünü takdim etti.

İletişim sektöründe 47’inci yılını kutlayan Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD); bu yıl 18’incisi gerçekleştirilen Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’ni sahipleriyle buluşturdu. Turkcell’in iletişim sponsoru olduğu 18. Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri Töreni; Zorlu Holding’in katkılarıyla gerçekleştirildi. 18’inci Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri, 29 Nisan Pazartesi akşamı, Zorlu PSM Sky Lounge’da gerçekleştirilen törende açıklandı.

Bu yıl 18. kez düzenlenen ödül töreninde protokol temsilcileri, halkla ilişkiler profesyonelleri, iş ve siyaset dünyasının önemli simaları, seçici kurul üyeleri medya, akademisyenler ve genç iletişimciler bir araya geldi.

Ödül törenine katılarak geceyi onurlandıran Betül Mardin sektöre nasıl adım attığını anlattıktan sonra Türkiye tanıtımı için halkla ilişkiler profesyonellerinin el ele vermesi gerektiğini vurgulayarak; “Çocuklarım Türkiye’nin tanıtımı için çalışmanız lazım dışarısı bizi yanlış tanıyor bizim gibi bir ülke ırk olamaz tamamiyle cennette yaşıyoruz ama bunu bilmek istemiyorlar. Ben 91 yaşındayım ve hala çalışıyorum sizlerin de bıkmadan usanmadan yorulmadan bu uğurda çalışmanızı bekliyorum. Türkiye’nin tanıtımı için fikri olan herkese kapım açık desteklemeye her daim hazırım” dedi.

Altın Pusula’da 300 üzerinde proje ödül için yarıştı, 49’u ödül kazandı

Töreni bir konuşmayla açan TÜHİD Başkanı Gonca Karakaş, halkla ilişkiler sektörünün sürdürülebilirlik, yaratıcılık, kalifiye insan kaynağı ve davranış yönetimi gibi kavramlarla iç içe olduğunu ve yaratıcı endüstrilerden biri kabul edildiğini bildirdi. Ayrıca halkla ilişkilerin, Birleşmiş Milletler tarafından ekonomik hedeflerin gerçekleştirilmesindeki en güçlü yeni alanlardan biri olduğunu da ifade etti.

18. Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’ne kamu ve özel sektör kurumları ve genç iletişimciler, 21 ana ve 27 alt kategoride 300’e yakın proje ile başvuruda bulundular. 49’u ödüle layık bulundu. Ayrıca, TÜHİD-KAGİDER işbirliğiyle 2017 yılından itibaren verilen TÜHİD-KAGİDER 1e1 Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’nün yanı sıra İletişim Duayenleri Betûl Mardin ve TÜHİD Kurucusu Prof. Dr. Alâeddin Asna adına takdim edilen, “Betûl Mardin Geleceği Şekillendiren Liderler Ödülü” ve “Alâeddin Asna Kurumsal Sorumlulukta Tutarlılık ve Süreklilik Ödülü” de sahiplerine verildi. Ayrıca, UNDP Özel Ödülü de sekizinci defa takdim edildi.

18.Altın Pusula Büyük Ödülü’nün sahibi, Çanakkale Valiliği’nin “2018 Troya Yılı” projesi oldu.

Betûl Mardin Geleceği Şekillendiren Liderler Ödülü, duayen sanat tarihçisi Prof. Dr. Nurhan Atasoy’a verilirken TÜHİD’in Kurucusu Prof. Dr. Alâeddin Asna’nın mesleki değerlerini ve vizyonunu yaygınlaştırmak amacıyla verilen Alâeddin Asna Kurumsal Sorumlulukta Tutarlılık ve Süreklilik Ödülü ise ‘Gelecek Tarımda’ projesiyle Anadolu Efes’e verildi.

TÜHİD - Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı – UNDP işbirliğiyle bu yıl sekizincisi verilen ‘UNDP Özel Ödülü’ de Metro Türkiye’nin oldu.

Ayrıca, TÜHİD ve KAGİDER-Türkiye Kadın Girişimciler Derneği işbirliğiyle bu yıl üçüncü kez verilen ‘TÜHİD-KAGİDER 1e1 Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ Ödülü’nün sahibi de, Ford Otosan’ın ‘Ford Otosan ve Tedarikçileri Cinsiyet Eşitliğini Destekliyor’ projesi oldu.

Paylaş: